Etelapaaty.fi
Etelapaaty.fi Etelapaaty.fi
Etusivu Etusivu
Palaute    FAQ   
West Corner
Eteläpäädyn virallinen jatkopaikka
Vierasmatkat - Turun Valtaus: TPS - Jokerit 25.01.2014

Turun Valtaus 2014: Infopaketti

Kauden 2013-2014 Turun Valtaus on edessä ensi lauantaina. Jokereiden järjestämällä reissulla on mukana 700 hengen yksityisstoge ja reilut 10 dösää, yhteensä noin 1200 kannattajaa. Lisäksi paikalle saapuu satoja omatoimimatkalaisia, joten Turun HK-Areena tulee olemaan lauantaina punakeltainen. Tähän infopakettiin on kerätty päivään liittyvät tärkeimmät ohjeet.

Ottakaa mukaan punakeltaista vaatetta, kaulaliinaa, lippua ja banderollia. Banderollit on helppo teipata yläkatsomon kaiteeseen, teippiä löytyy tarvittaessa capoilta. Katsokaa kuitenkin, että ne eivät peitä mainoksia.

Jos et esimerkiksi kaulaliinaa omista, niin Eteläpääty ry myy niitä stogen viimeisessä vaunussa. Hinta jäsenille 15€ ja muille tällä matkalla tarjoushintaan 20€. Varatkaa mielellään tasaraha. Jos haluat tilata jotain muuta tuotetta mukaan reissulle, niin laita perjantaihin kello 14.00 mennessä sähköpostia osoitteeseen .

Stogessa tulee kiertämään myös tifolipas. Laita muutama kolikko tai vaikkapa seteli lippaaseen, niin olet tukemassa Eteläpäädyn katsomotoimintaa.

Ottakaa matkalta myös mahdollisimman paljon kuvia ja ladatkaa niitä sosiaaliseen mediaan tunnisteella #TurunValtaus. Tehdään reissun jälkeen päivästä koostevideo ja poimitaan siihen myös kyseisellä hashtagilla löytyviä kuvia ainakin Facebookista (varmista, että kuva on julkinen), Twitteristä ja Instagramista.

Jäljellä olevia lippuja voit etsiä Lippupisteen sivuilta. Viimeinen myyntipäivä on perjantai. Lippuja on enää maksimissaan muutamia kymmeniä jäljellä!

Paikalla tulee olemaan siis lähes viime vuoden määrä Jokerikannattajia. Tuolloin reissu oli huikea, kuten näistä linkeistä voit käydä muistelemassa:

/n/gfx/articles/kausi04-05_muut/huomiolaatikko.gifYouTube: Eteläpäädyn koostevideo
/n/gfx/articles/kausi04-05_muut/huomiolaatikko.gifYouTube: Jokereiden koostevideo
/n/gfx/articles/kausi04-05_muut/huomiolaatikko.gifOn Pääty Areenalla –blogi: Turun stogeilun historiaa

Kauden odotetuin reissu on siis taas täällä. Erinomaista matkaa kaikille punakeltaisille! Pidetään katsomossa ja reissulla Suomen parasta meteliä! Minä, Me, Jo-ke-rit!


Päivän ohjeistukset

Vaikka teksti onkin pitkä, niin lue se huolellisesti. Sisältää tärkeätä tietoa ja ohjeita Turun Valtaukseen.

Aloittelut

Sports Academy

Old Chiefs ry on sopinut Sportin kanssa kaikille Jokerikannattajille avoimesta aloittelumahdollisuudesta. Rautatieasemaa vastapäätä Kaivokadulla sijaitseva Sports Academy avaa ovensa jo kello 10.00 ja tarjoaa perinteiseen tyyliin maittavan sekä runsaan kisabrunssin hintaan 12 euroa. Brunssi on tarjolla Sportin yläkerrassa ja maksetaan käteisellä paikan päällä.

Koska päivästä tulee pitkä, niin suosittelemme syömään aamupäivällä kunnolla. Stogen baarivaunussa on luultavasti tarjolla ruoaksi lähinnä kolmioleipiä (jos eivät ruokasodissa lopu kesken).

Ruoan lisäksi baarista löytyy edullisia tarjousjuomia:

- III-hanaolut 3€ (0,5L)
- hanasiideri 3€ (0,4L)
- lonkerot 3€ (pullo)

Sportissa voi osallistua myös ottelun lopputulosveikkaukseen, jossa on mainiot palkinnot.
Matka: Stoge

Stoge lähtee kello 12.22 Rautatieaseman laiturilta numero 12. Tulkaa ajoissa paikalle, stoge ei odota, koska joutuu menemään muun raideliikenteen ehdoilla. Muutamat vaunut ovat etukäteen varattuja, näistä tietoja alla.
Stogen tarkempi ohjeistus:

Morjens jälleen kaikille,

Jokerijunan valmistelut myös junahenkilökunnan puolella ovat käynnissä. Tällä kertaa Jokerijunan konduktöörinä toimii Markus, koska allekirjoittanut lähtee matkaan "epäviralliseksi valvojaksi" - ensimmäistä kertaa. Matkat ovat aina(!) sujuneet ilman suurempia ongelmia, joten pidetään linja vanhana hyväksi havaittuna. Tilaajan edustajat tulevat kertomaan omat turvallisuustiedotteet matkan aikana kuulutuksin, mutta näillä mennään periaatteella "junassa on hauska matkustaa - niin kauan kuin konnarilla(kin) on mukavaa".


JUNAMATKAN INFOA!

Juna pyritään tuomaan Helsingin rautatieasemalle noin 15-30 minuuttia ennen aikataulun mukaista lähtöaikaa, joka on kello 12:22 raiteelta 12!

VAARA VAANII SÄHKÖRADAN VUOKSI

Pyydän Teitä ystävällisesti muistamaan lippujen ja keppienne kanssa, että kiskojen yläpuolella on 25000V jännite, joka aiheuttaa hengenvaaran jo 2 metrin päässä ajolangasta. Älkää siis heilutelko lippujanne kovin korkealla asema-alueella, jos haluatte lähteä mukaan matkalle.

TURVA-ALUE LAITURIN REUNALLA JUNAN SAAPUESSA

Junan saapuessa Helsingin päärautatieasemalle pyydän Teitä huomioimaan turva-alueen eli noin metrin laiturin reunasta seisomisen junan liikkuessa. Nouskaa junaan vasta sen kokonaan pysähdyttyä. Junan saapumisen näkee kyllä metrinkin päästä ;)

SIVUOVIEN SULKEMINEN

Noin minuutti ennen junan lähtemistä asemilta laitetaan junan sivuovien lukitus päälle. Tällöin hälytysääni kertoo mikäli sivuovi on avoinna. Matkaan ei lähdetä ennenkuin jokainen sivuovi on suljettu. Tämän vuoksi jokaisella matkustajalla on velvollisuus sulkea sivuovi hälytysäänen kuullessaan ja näin turvata junan aikataulun mukainen kulkeminen sekä matkustajaturvallisuus.

Junaan tulee nousta välittömästi kun sivuovien summerit alkavat hälyttämään ja konduktööri ilmoittaa junan lähtemisestä pilliin viheltämällä sekä huutamalla "Juna lähtee!".

VARATUISTA PAIKOISTA JUNASSA

Junan kulkusuunnassa eli lähimpänä Turkua oleva ensimmäinen vaunu on Jokereiden, toinen vaunu kokonaan ja kolmannesta puolet paikoista Old Chiefs ry:n käytössä. Junassa neljäntenä vaununa veturista sijaitsee junan ainoa ravintolavaunu! Muistattehan, että ravintolavaunu on anniskelualuetta. Siellä saa nauttia ainoastaan ravintolasta ostettuja tuotteita. Junan viimeinen vaunu on Eteläpääty ry:n hallituksen käytössä.

Junassa on yhteensä 10 vaunua, joten junan pituus on 284 metriä. Helsingissä laiturin 12 pituus on 283 metriä, joten laiturialueella voi kaikessa rauhassa odottaa junaa sen koko pituudella ja näin välttää ruuhkan syntymistä laiturialueella.

TUPAKKAPAIKKA

Junassa ei ole tällä kertaa tupakointimahdollisuutta matkan aikana. Mikäli liikennetilanne sallii, niin matkalla pyritään järjestämään 1-2 tupakointitaukoa perinteiseen tyyliin. Lisäohjeet kerrotaan junassa kuulutuksin. Varmuudella tupakointi- ja ulkoilutauko järjestetään Turun asemalla menomatkalla, jossa junan veturi siirretään valmiiksi Helsingin päähän junaa ja meidät vedetään dieselveturilla Turkuhallille.

BAARIVAUNU

Baarivaunu on neljäntenä veturista Helsingistä lähdettäessä. Vaunussa Avecra Oy myy virvokkeita ja pientä syötävää. Omien eväiden nauttiminen baarivaunussa on ehdottomasti kielletty.

TAVAROIDEN SÄILYTTÄMINEN JUNASSA PELIN AIKANA

Juna seisoo ottelun ajan lukittuna Turkuhallin seisakkeella. Junaan on mahdollista jättää omaisuuttaan OMALLA VASTUULLA! Junahenkilökunta ei vastaa mahdollisesti kadonneesta omaisuudesta, vaan sen junaan jättänyt asiakas. Suositeltavaa on, että junaan ei jätetä mitään arvokasta.

KONDUKTÖÖRI

Konduktööri Markus vastaan konduktöörin tehtävistä. Hänen vastuulla on kaikki junassa tapahtuvat asiat (juna- ja matkustajaturvallisuus sekä kalustoon liittyvät asiat), joten pitäkää huolta toisistanne ja siitä, että hänelläkin on mukavaa niin takaan Teilläkin olevan;) Kyllähän nämä matkat ovat niitä parhaimpia - kun kaikki puhaltaa yhteen hiileen.

Mikäli hommat eivät toimisi, niin juna on aina mahdollista pysäyttää kesken matkan ja jatkaa ilmaa häiriöitä aiheuttaneita eteenpäin.

LÖYTÖTAVARAT MATKAN JÄLKEEN

Kaikki junasta löytyvät tavarat toimitetaan Suomen Löytötavarapalveluun maanantaina 27.1. noin kello 12, josta niitä kannattaa sen jälkeen tiedustella. Jos olet unohtanut tavaroitasi junaan tai asemalle, löytötavaraa voi tiedustella Suomen Löytötavarapalvelusta p. 0600 41 006 (1,97€/min + pvm).

Toivotan Teidät kaikki tervetulleiksi mukaan Jokerijunaan.

Gonna fly now.

Ystävällisin terveisin,
Lari Nylund
"Epävirallinen valvoja"

Matka: Dösät

Dösät starttaavat kohti Turkua Mikonkadun tilausajolaiturilta eli Rautatientorin ja Fennia-talon välistä kello 13.00. Tule ajoissa paikalle ja mene sisälle dösään koko kaveriporukan kanssa yhtä aikaa. Kuuntele kuljettajien ohjeita. Matkalla pidetään myös jokunen tauko.

Perhedösän numero on 4. Yksin reissuun lähtevillä alle 18-vuotiailla on oltava holhoojan allekirjoittama lupalappu mukana.
Ottelu

Sekä stoge että dösät saapuvat Turkuun noin kello 16.00. Ottelu alkaa kello 17.00, joten meillä on sopivasti aikaa marssia näyttävästi hallille. Jääkää siis odottelemaan junalaiturille, että kaikki ovat ulkona, niin marssitaan hallille porukalla. Dösillä tulleet voivat liittyä mukaan.

Turun turvallisuusviranomaiset painottivat erityisesti soihtujen ja savujen kieltoa, myös marssilla ja parkkipaikalla. Poliisit ja järjestyksenvalvojat ovat tämän suhteen tarkkoja, joten käyttö sekä hallussapito estää pääsyn halliin.

Sekä stogella että dösillä saapuvat ohjataan samoista pääovista sisälle. Koska saavumme samaan aikaan, niin turvatarkastukset tulevat kestämään. Jättäkää siis kaikki ylimääräiset tavarat kulkuneuvoihin. Kaikki pullot, tölkit ja muut vastaavat ovat hallin kieltolistalla. HK-Areenan pihalle ja marssin reitille on järjestetty muutama isompi roskalaatikko, joihin viimeiset pullot voi heittää.

Ennen ottelua ei ole enää mahdollista päästä hallista ulos tupakalle. Tupakointimahdollisuus aukeaa ovilla ottelun alettua. Jokerikatsomon lähin tupakointipiste sijaitsee D-ovella, eli G-katsomon takaa käytävältä portaat alas.

Jokerikannattajille on varattu viime kauden tyyliin HK-Areenan katsomot G3-G7. Näihin katsomoihin pääsee ainoastaan stogessa ja dösissä jaettavalla rannekkeella. Katsomoissa on free seating mutta muutamia jaotteluja on tehty. Tarkoituksena on, että aktiivisin "ydinporukka” tulee viime kauden tapaan katsomoon G5. Old Chiefs on viereisessä kulmakatsomossa G7.

Capojen kauitinsetin on suunniteltu tulevan G3 ja ja G5-katsomoiden välissä olevan katsomoaukon kohdalle.

/n/gfx/articles/kausi04-05_muut/huomiolaatikko.gifKatsomot (kuva viime vuodelta)
/n/gfx/articles/kausi04-05_muut/huomiolaatikko.gifKatsomokartta

Kun olemme kannustaneet Jokerit voittoon, jäädään chanttaamaan vielä hetkeksi katsomoon. Toivotaan, että pelaajat tulevat voitto-ottelun jälkeen tekemään vielä encoren. Kiitosten jälkeen suuntaamme takaisin stogelle ja dösille. Jotkut ovat joskus stogesta myöhästyneetkin, joten älkää kuitenkaan viivytelkö liikaa.
Jatkot

Takaisin Stadissa olemme noin kello 23. Paluumatkalla pystyy mahdollisesti jäämään pois myös Pasilan asemalla.

Jokerit eivät ole järjestäneet virallisia reissujatkoja mutta Jokerikannattajat kerääntyvät varmasti Länsi-Pasilan West Corneriin ja Kaivokadun Sports Academyyn. Westissä on tuttuun tyyliin edulliset juomahinnat. Sportissa tarjolla aamupäivän olut/siideri/lonkerotarjoukset näyttämällä reissun ranneketta.
/n/gfx/articles/kausi04-05_muut/huomiolaatikko.gifJokereiden infopaketti


Julkaistu: 22.01.2014 - 21:19:58 | Päivitetty: 23.01.2014 - 14:18:15
Eteläpääty ry. Areenakuja 1 00240 Helsinki | Sähköposti: | Puh: 0440-999889 Takaisin - Ylös
© Eteläpääty ry. / | Sivustoa selaavat käyttäjät: 24 - Ennätys: 735 (17.07.2013, 20:51) Sivua ladattiin 0.1510s