Etelapaaty.fi
Etelapaaty.fi Etelapaaty.fi
Etusivu Etusivu
Palaute    FAQ   
West Corner
Eteläpäädyn virallinen jatkopaikka
Jäsenasiat - Talouskatsaus 2007-2008
JF-Clubin talouskatsaus

/n/gfx/articles/kausi04-05_muut/huomiolaatikko.gifJF-Clubin nykyinen hallitus on luvannut harjoittaa avoimuutta toiminnassaan. Tämän nimissä on syytä nostaa esille muutamia asioita viime tilikauden kulurakenteesta.

Jo aiemmin keskusteluissa olemme tuoneet esille sen, että yhdistys on maksanut pankin palvelumaksuja huomattavan suuren summan. Edellisellä tilikaudella näiden suuruus oli 930 €, joihin olemme reagoineet ja kilpailutuksen tuloksena saaneet tarjouksen, jonka perusteella palvelumaksujen suuruus vastaavalla määrällä tilitapahtumia tulee putoamaan noin 90 euron tasolle vuodessa eli noin kymmenesosaan aiemmasta. Säästyneet varat tulemme ohjaamaan varsinaiseen toimintaan.

Olemme myös käyneet nykyisen hallituksen voimin läpi edellisessä vuosikokouksessa vahvistetun tilinpäätöksen. Tarkasteluissa on tullut esille seuraavia asioita kulurakenteessa, jotka liittyvät pääosin edellisellä tilikaudella puheenjohtajana ja sihteerinä toimineille henkilöille maksettuun rahaliikenteeseen. Kirjanpidon perusteella havaitsimme seuraavia kuluja, joiden perusteluja voidaan mielestämme useilta osin kyseenalaistaa. Joihinkin näistä kuluista voidaan toki löytää yhdistyksen toiminnan kannalta taloudellinen peruste, mutta isoon osaan mielestämme sitä ei liity.

Kirjanpidon perusteella voidaan todeta seuraavia havaintoja edellisen tilikauden osalta liittyen asianomaisille luottamushenkilöille maksettuihin korvauksiin:

- Sihteerin taksimatkat tilikaudella yhteensä 137,20 €.

- Puheenjohtajan taksimatka Pelicans-pelin jälkeen 25,90 €. Matkan perusteluna on puheenjohtajan hallussa ollut suuri summa yhdistyksen rahoja, joiden vuoksi on todettu turvallisemmaksi ottaa taksi julkisten kulkuneuvojen sijaan. Taksikuitti on tulostettu la 22.3.2008 yömyöhään klo 2:11. Varojen turvallisesta säilytyksestä ottelun päättymisen ja klo 2:11 välisenä aikana ei kirjanpidosta löydy merkintää.

- Puheenjohtajalle on maksettu tilikaudella puhelinkuluja yhteensä 473,49 €. Summat on maksettu kuukausittain ei-tasasummina. Niiden osalta ei ole löydetty alkuperäisiä puhelinlaskutositteita kirjanpidosta vaan ainoastaan automaattisiirrosta puheenjohtajan tilille kertovat tositteet. Sihteerille on maksettu puhelinkuluista kertakorvaus 60 € (5 €/kk) tilikaudelta. Yhdistyksen fanipuhelimesta kertyneet maksut olivat edellisten puhelinkulujen lisäksi 76,66 €, mikä on siis yhteensä 13 % kaikista yhdistyksen puhelinkuluista.

- Puheenjohtajalle on maksettu kilometrikorvauksia tilikaudella yhteensä 485,40 €. Ajoista löytyy tositteena allekirjoittamattomat ajopäiväkirjat, joiden perusteella esimerkiksi rahatilitysten osalta on ajettu matkoja välillä 20 65 km nähtävästi rahat lähimpään tilipankkiin (Osuuspankki) toimittaen. Summina maksetut korvaukset tilityksiin liittyen vaihtelevat välillä 8,60 - 27,95 €.

- Pelicans-Jokerit-ottelun jälkeen junamatkalla tapahtuneen välikohtauksen vuoksi puheenjohtajalta on rikkoutuneet silmälasit. Puheenjohtajan silmälasien korjauksesta yhdistys on korvannut puheenjohtajalle 265 € (lasien ovh 465 €, omavastuu 200 €). Tositteen perusteella on osan hallituksen kanssa sovittu, että lasien korjaus korvataan. Toisin sanoen koko hallitus ei ole ollut asiasta tietoinen eikä asiasta löydy päätöstä mistään kokouspöytäkirjasta.

- Sihteerille on ostettu kaappi yhdistyksen tavaroiden säilyttämiseen, arvo 50 €. Lisäksi hänelle on maksettu tietokoneen käytöstä, nettiyhteydestä ja vakuutuksesta kertakorvauksena toimikautensa päätteeksi ennen eronsa astumista voimaan yhteensä 480 €.

- Yhdestäkään em. korvauksista ja niiden perusteena olleista tositteista ei löydy hyväksymismerkintöjä. Päätöksiä korvauksista ei ole myöskään hallituksen kokouspöytäkirjoissa. Näiden perusteella voitaneen todeta, ettei hallituksella ole ollut hyväksymiskontrollia vaan korvaukset on suoritettu ilman kollektiivisia päätöksiä. Tilintarkastaja ei ole asiaan puuttunut, vaikka se mielestämme olisi ollut hallinnon tarkastuksen osalta perusteltua. Tilintarkastaja ei ole myöskään huomauttanut puutteellisista allekirjoituksista pöytäkirjoissa. Tilintarkastuskertomusta ei ole saatavilla tai sellaista ei ole ainakaan meille esitetty laadittuna. Ainoa tilintarkastajan tekemä merkintä on tilinpäätösmerkintä. Tili- ja vastuuvapaus viime tilikauden luottamushenkilöille on kuitenkin myönnetty vuosikokouksessa.

- Em. korvaukset ovat tilikaudella olleet yhteensä 1976,89 €. Verrattaessa summaa jäsenmaksutuottoihin, voidaan todeta, että 25 % kaikista jäsenmaksutuotoista on käytetty näihin korvauksiin. Toisin sanoen, joka neljäs jäsenmaksu on mennyt näihin kuluihin.

JF-Clubin nykyinen hallitus ei tule toiminnassaan maksamaan kilometrikorvauksia eikä hyväksymään luottamushenkilöiden taksimatkoja kuin aivan poikkeustapauksissa. Myöskään puhelimen, tietokoneen tai netin käytöstä ei korvauksia tulla luottamushenkilöille maksamaan vaan luotamme tämän sijasta aitoon jokerisydämeen. Ainoa etumme, jonka Jokerit ovat lahjoittaneet, on puheenjohtajalle myönnetyt kolme kausikorttia, jotka olemme jakaneet kollektiivisesti luottamushenkilöiden kesken. Vastaava etu on puheenjohtajalla ollut käytössä myös aiemmin. Kaikki kulukorvaukset tulemme käsittelemään hallituksen kokouksissa ennen niiden maksamista ja niistä tulee asialliset merkinnät pöytäkirjoihin. Kulurakenteen järkevöittämisen ja turhien kulujen karsimisen seurauksena säästyneet varat tulemme suuntaamaan varsinaiseen toimintaan jäsenistömme hyväksi.

Parhain terveisin
JF-Club ry:n hallitus
Julkaistu: 21.09.2008 - 23:24:26 | Päivitetty: 21.09.2008 - 23:28:02
Eteläpääty ry. Areenakuja 1 00240 Helsinki | Sähköposti: | Puh: 0440-999889 Takaisin - Ylös
© Eteläpääty ry. / | Sivustoa selaavat käyttäjät: 25 - Ennätys: 735 (17.07.2013, 20:51) Sivua ladattiin 0.0667s