Etelapaaty.fi
Etelapaaty.fi Etelapaaty.fi
Etusivu Etusivu
Palaute    FAQ   
West Corner
Eteläpäädyn virallinen jatkopaikka
Janne Lahden haastattelu
Janne Lahti
Herra 47
Janne Lahti haastattelussa

Jokereiden ykkösketjun uutuus palasi täksi kaudeksi Amerikasta ja kertoo ajatuksiaan itsestään ja joukkueesta 12.9. heti kauden avauksen jälkeisenä päivänä (Ei ehtinyt saada nettiin nopeammin! toim.huom.).

Kuka?
Janne Lahti, syntynyt 20. heinäkuuta 1982 Riihimäellä, pituus 189 cm, paino 90 kg. Laitahyökkääjä, lefti, pelinumero 47

Missä pelannut?
Nikkareissa ja HPK:ssa, viime kaudella AHL Hamilton Bulldogs

Miksi nyt Jokerit?
Kun on kerran voittanut mestaruuden, sen haluaa voittaa uudestaan. Valitsin Jokerit sen takia, että se on menestyvä joukkue, vaatimustaso on vähän kovempi niin sitä kautta voisi saada vähän lisäpotkua uralle. Niin - ja mestaruuden voittaminen kiinnostaa!

Joukkueeseen sopeutuminen?
Paljon tuttuja jätkiä jo entuudestaan, niin ei ole ollut mitään vaikeuksia. Oma kämppä on nyt täältä päin haussa.

Hartwall Areena?
Itse asiassa en ole nyt kertaakaan eksynyt. Tossa joskus kun olin Karjala-turnauksessa, niin kävelin koko ajan jonkun muun perässä ja opiskelin paikat silloin.

Viime kesä?
Ostin viime käväänä mökin Lammilta ja tää kesä meni nyt pääasiassa sitä laitellessa, ja siinä sivussa tuli välillä pelailtua golfia.

Minkälainen pelaaja?
Yhdellä sanalla: monipuolinen. Pystyn pitämään kiekkoa, tekemään maaleja, syöttelemään ja viime vuonna puolustuspelikin parani aika paljon. Yritin koko viime kauden kehittää myös liikettä, mutta se on edelleen suurin heikkous eikä se nyt ole tarpeeksi hyvä, mutta sitä yritän kehittää terävämmäksi.

Jatkoajassa lukee: "Vielä ei pää pysy oman vauhdin perässä." Mitä?
En mä oikein mitä se tarkoittaa, kun se sama lause on ollut siellä varmaan seitsemän vuotta. Mä olen eri mieltä, kyllä tässä on vanhemmiten vähän pääkin ruvennut pysymään jo hommissa mukana.

Minkälainen haluaisit olla, pelaajana?
Kyllä mä olen jo lähempänä sitä, mitä haluaisin olla. Hyökkäyspeli on aina ollut mun vahvuus, mutta viime vuonna tuli tosiaan opittua aika paljon myös alivoimaa ja puolustamista. Mä haluaisin olla semmonen monipuolinen pelaaja, joka olisi tärkeä joukkueelle.

Persoonat?
Pukukopissa olen jostain syystä aika hiljainen, mikä eroaa aika paljon siviilistä. Siiviilissä touhuan ja höpötän koko ajan, pukukopissa olen rauhallinen ja yritän keskittyä tekemään töitäni.

Amerikassa pelaaminen?
No siinä mielessä oli opettavainen vuosi, vaikka ei ollutkaan mikään helppo kausi itselle tai joukkueelle. Oli paljon loukkaantumisia ja kaikki vaihteli: äijät, kokoonpanot, roolit. Mutta mua se kuitenkin kehitti paljon, peli on siellä mun mielestäni paljon kovempaa kuin SM-liigassa ja paljon tarttui siltä reissulta käteen, vaikka ns. olikin epäonnistunut kausi molemmilla, itsellä ja joukkueella.

Amerikassa asuminen?
Tavallaan tylsää, meidän joukkueessa tai koko lohkossa ei ollut yhtään muita suomalaisia pelaajia, niin kyllä siellä aika kävi pitkäksi toisinaan. Olihan ne ihan mukavia jätkiä siinä joukkueessa, mutta se on vähän eri asia hengailla ja jutella suomalaisten kuin kanadalaisten kanssa. Vapaa-aika meni pääasiassa kotona maaten sohvalla ja katsellen dvd-leffoja, mutta onneksi niitä pelejäkin oli paljon, niin ei liikaa vapaa-aikaa jäänyt murehtimiseen.

Tämä kausi?
No päällimäinen tavoite on se mestaruus, mikä vaatii, että pelaan itse hyvän kauden ja että muutkin onnistuu.

Tämän kauden joukkue?
Hyvä joukkue, liikkuva joukkue ja meillä riittää äijiä useampaan kenttään, mitä varmaan Glenkin on juuri halunnut, että ei oltaisi niin yhden kentän varassa niin kuin Jokerit viime vuonna.

Glen Hanlon?
Mullahan ei ole hirveästi kokemusta pohjois-amerikkalaisista valmentajista, yhdestä on ja Sheddenistä olen kuullut juttuja, mutta mun mielestä vähän epätyyppillinen pohjois-amerikkalainen. Ei mikään räyhääjä ja ymmärtää hyökkäyspelaamisestakin aika paljon, avauksia tässä on treeneissä hinkattu ja mietitty. Ja Glenistä huomaa, että se haluaa kehittää itseäänkin, jos se nyt huomaa, että joku homma ei toimi, niin se on heti valmis myöntämään sen ja sitten sitä muutetaan. Hyvä äijä ja sen valmennustyyli sopii mulle.

Ketjut?
Kyllä noi nyt varmaan alkaa löytyä, Glen on siinäkin mielessä epäpohjois-amerikkalainen valmentaja, ettei hirveästi koske noihin kenttiin. Meillä on nyt kolme melko tasaista kenttää ja niillä pitäis mennä aika pitkälle, kun ei ole mitään syytä miksi ne ei toimisi.

Treenaajana?
Olen aika tunnollinen. Aloin oikeastaan tosissaan treenata vasta silloin, kun pääsin liigan mukaan HPK:hon, sitä ennen tuli vedettyä aikalailla lahjoilla. Siitä lähtien oon ollut kova harjoittelija, olin aika kukkakeppi kun tulin liigaan mukaan ja oli pakko alkaa tekemään töitä. Nyt ei varmaan liigatasolla pelattaisi, jos ei silloin olisi kunnolla keskittynyt.

Kaudenavauspeli 11.9.?
Kyllä meillä siinä paikkamme oli, olisi se peli ollut ihan voitettavissa. Kolmas erä oli meillä tavallaan hallinnassa, mutta toinen erä oli uneliasta ja lopetettiin liikkumminen. Sitten oli tietysti se lopun jäähy, mutta olisi se peli jo ennen sitä pitänyt pystyä ratkaisemaan, turha siitä on enää marista. Oli siinä pelissä positiivisiakin asioita, treenipeleissä kaikilta ei ole löytynyt 100% yritystä, mutta toista erää luukunottamatta, nyt oli paljon paremmin, ja se joukkueen pelikin näytti jo vähän silti miltä sen pitäisi näyttää - vaikka menikin viisi omiin - mutta kuitenkin homma toimi suurimmaksi osaksi jo ihan hyvin. Joukkueessa on nyt ihan hyvä fiilis, tekemisen meininki ja veikkaan, että kun saadaan taottua noi kaikki systeemit kaikille takaraivoon, niin tästä tulee ihan hyvä kausi vielä.

Oma peli?
Vaihtelevasti sekin sujui, alkuun oli ihan hyvää, mutta toinen erä oli mullekin vaikea. Tuntui että jalka ei liikkunut eikä päässyt yhtään mihinkään. Mutta kyllä se siitä.

Hanlonin palaute?
Hanlonilla on semmoinen tyyli, että se ei pelin jälkeen oikeastaan puhu yhtään mitään, se haluaa sulatella asioita ja palautetta tulee sitten seuraavana päivänä tai sitä seuraavana. Vielä ei ole tullut mitään, veikkaan että lauantaiaamuna katsellaan tota kaudenavausta videolta ja käydään sitä lävitse.

Tulevaisuus?
Maajoukkueeseen mä tässä yritän päästä, mutta varsinaisesti mulle ei ole tavoitteena mikään MM-kisapaikka, se riippuu hirveästi eri asioista, että keitä tulee NHL:stä vai tuleeko ketään, sitten miten roolit menee ja niin päin pois. Pääasia on, että mä en voi vaikuttaa mihinkään muuhun, kuin itseeni, koitan kehittyä ja pelata mahdollisimman hyvän kauden, ja muut miettivät sitten noi maajoukkue jutut. NHL nyt ei pyöri yhtään mitenkään mielessä, pelataan nyt ja mietitään niitä juttuja sitten kesällä, jos sieltä jotain tarjousta tulee.

Jokereiden fanit?
Äänekkäitä. Joskus Hämeenlinnassa kun Jokereita vastaan pelattiin, tuntui välillä kuin se ois ollut vieraspeli, lähti sen verran meteliä. Että samanlainen meteli täksi kaudeksi niin kuin Hämeenlinnassa ennen vanhaan, niin on mukavaa pelata!

NOPEAT:

Mokien moka?
- Täällä (Hartwall Areenalla) HPK-Jokerit välierä, pari minuuttia tais olla peliaikaa, tilanne oli 1-0 ja olisi ollut tyhjä maali, jos se oltais saatu tehtyä niin olisi voitettu. Se kaivelee vielä. (nauraa)

Unelma?
- Mestaruus tällä kaudella.

Pelko?
- Joutua pyörätuoliin.

Motto?
- Täysillä joka päivä.

Esikuva?
- Niitä ois hirveä määrä. Antti Miettinen.

Pahe?
- Karkki.

Minkälainen sotilas olisit sodassa?
- Viihtyisin takalinjoilla...

HPK:n sijoitus tällä kaudella?
- Kymmenes.

Vaikeinta elämässä?
- Yleisten käytännönasioiden hoitamisen muistaminen.

Parasta elämässä?
- Tällä hetkellä jääkiekko.

Paras pukukoppikepponen?
- Joskus kun tultiin A-junnujen pelistä Hämeenlinnaan, liigakoppiin, oli Rajamäen Erkki oli pannut kaikki kamat yhteen ja yöllä kun tultiin sinne pimeään koppiin, näytti ihan kuin joku olisi istunut siellä kamat päällä. Siinä vähän pelästyi.

Paljonko nousee penkistä?
- Tänä kesänä en ole koittanut, mutta toissakesänä oli 135 kg.

Mitä ottaisin mukaan autiolle saarelle?
- Akustisen kitaran. Se riittää.

Mitä on aina pakko tehdä ennen ottelua?
- Juoda kuppi kahvia.

Teksti: Susanna Lehtineva
Kuva: Elina Kuivalainen
Julkaistu: 18.09.2008 - 20:21:01
Eteläpääty ry. Areenakuja 1 00240 Helsinki | Sähköposti: | Puh: 0440-999889 Takaisin - Ylös
© Eteläpääty ry. / | Sivustoa selaavat käyttäjät: 26 - Ennätys: 735 (17.07.2013, 20:51) Sivua ladattiin 0.0164s