Etelapaaty.fi
Etelapaaty.fi Etelapaaty.fi
Etusivu Etusivu
Palaute    FAQ   
West Corner
Eteläpäädyn virallinen jatkopaikka
Pelaajat - Mika Rontti
Mika Rontti
183cm pelkkää lihasta
Aika Rontti Jokeriksi

Porissa syntynyt ja kasvanut 23-vuotias puolustajalupaus Mika Rontti liittyi Jokereiden harjoitusrinkiin keskiviikkona 25. heinäkuuta. Avoimin mielin Stadiin tullut nuori mies uskoo mahdollisuuksiinsa saada Jokereista loppukauden kattavan sopimuksen.

Kaudella 2001-2002 yllättäen Ässien edustusjoukkueeseen noussut 18-vuotias nuorukainen, sai todellisen näytönpaikan ja käytti sen myöskin hyväkseen. Nousujohteeseen lähtenyt ura taantui kuitenkin kaudella 2004-2005 ulkomaalaisten ja muiden huippupelaajien vallatessa pelipaikat. Samainen kausi jäi myös rikkonaiseksi pahan polvivamman takia. Seuraavakin kausi meni muiden pelaajien varjossa, mutta se toi silti Rontille jatkosopimuksen kaudeksi 2006-2007. Viime kausi sai jäädä tältä erää viimeiseksi Ässissä. Halua mennä takaisin ei tällä hetkellä löydy, mutta halu uusiin seikkailuihin ja maisemiin löytyy.

Kesän mies vietti muiden pelaajien tapaan treenaten, lomaillen ja perheensä kanssa. Heinäkuu toi miehen elämään uudet kujeet Jokereiden kutsuessa miehen Stadiin. Varma pelipaikka, nyt ainakin 3.9. asti, sekä iso viihtyisä joukkue ja halli olivat suurimmat syyt miehen siirtymiseen Jokereihin.

Tavoitteet Jokereissa syntyvät valmentajan antaman roolin mukaan. Omat vahvuudet, kuten kiekoton peli ja sen rauhallisuus, pelin lukeminen sekä oman miehen merkitseminen tulevat esiin roolien mukaan, aivan kuten heikkoudetkin: tietynlainen passiivisuus, sekä hyökkäyspeli. Muita ominaisuuksia mies kehittää tarpeen ja mahdollisuuksien mukaan. Puolustajaparillakaan ei ole sen suurempaa väliä, sillä mies vasta tutustuu uusiin pelikavereihinsa. ”Sama se kuka siinä vierellä menee, tyyli riippuu kuitenkin roolista, riippuen siitä missä kentässä milloinkin pelaa. Kaikilla samat luistinpiirrot.”

Esikuvakseen Rontti mainitsee legendaarisen Ässä-puolustaja Pasi Peltosen.
Kesätreeneistä puhuttaessa, Porissa on treenit pari kertaa päivässä, kuten suurimmassa osassa SM-liigaseuroista. Ässien treenejä mies kuvailee pitkiksi ja paljon enemmän voimatreeneiksi, kun taas Jokereissa mies saa tottua aivan uuden tyyliseen treenisysteemiin, paljon laadukkaampaan kuten mies itse parien treenien jälkeen niitä kuvaili.

Tulevaisuus näyttää mitä se miehen tielle tuo, siitä Rontti ei ota sen enempää paineita. ”Nyt keskitytään täysillä Jokereihin, ja sen jälkeen katsotaan mitä tulevaisuus tuo.”

Teksti & Kuvat: Elina Kuivalainen
Julkaistu: 30.07.2007 - 23:07:04 | Päivitetty: 30.07.2007 - 23:14:32
Eteläpääty ry. Areenakuja 1 00240 Helsinki | Sähköposti: | Puh: 0440-999889 Takaisin - Ylös
© Eteläpääty ry. / | Sivustoa selaavat käyttäjät: 40 - Ennätys: 735 (17.07.2013, 20:51) Sivua ladattiin 0.0389s