Etelapaaty.fi
Etelapaaty.fi Etelapaaty.fi
Etusivu Etusivu
Palaute    FAQ   
West Corner
Eteläpäädyn virallinen jatkopaikka
Keskustelu

Sivut: (1) « [1] »  

Aihe: SM-liigan tulevaisuus.? (Luettu: 9775 kertaa)

jusssi

Suosikkijoukkue: Jokerit


NY Rangers
SM-liigan tulevaisuus.?
07.02.2009 - 12:34:17

Mitähän noista puheista liigan hajoamisesta pitäisi ajatella? Jotain perää lienee, että jollakin tasolla olisi valmisteilla jotakin, mutta mitä.? Luulen, että enemmän on tekeillä, kuin mitä onKummolan käsitys asiasta.
Itse näkisin tulevaisuudessa mahdollisena pohjoismaisen sarjan. Siihen voisi kuulua 5 liigasta, 5 elitserienistä ja jotain norjan pääsarjasta. Lopuista SM-liigajoukkueista ja parhaista mestisporukoista sitten kotimainen sarja pystyyn.
http://www.mtv3.fi/urheilu/jaa...iekko/2009/02/795460
huom. kuva.

ei jumalauta, taas.
 

Punakeltaiset Lasit

Suosikkijoukkue: Jokerit
RE: SM-liigan tulevaisuus.?
07.02.2009 - 14:33:29

jusssi kirjoitti:
http://www.mtv3.fi/urheilu/jaakiekko/uutiset.shtml/arkistot/jaakiekko/2009/02/795460Miten niin ajautuu kasvattajasarjaksi? Sellainenhan liiga on jo jonkin aikaa ollut, kasvatetaan pelaajista hyviä ja sitten syynnetään ne ulkomaille, kun ei pystytä kilpailemaan edes vähää alusta. Muutenkin artikkelissa ei käynyt missään vaiheessa ilmi, että ruotsalaiset väittäisivät liigan hajoavan. Totta kuitenkin on, että jos (ja kun) joskus Pohlolan liiga/Euroopan liiga toteutuu, niin Jokerit on sinne lähdössä ensimmäisenä Kärppien kanssa. HIFK:llakin on siihen teoriassa varaa.

Muut seurat ovat Suomessa liian köyhiä verrattuna ruotsalaisiin ja venäläisiin seuroihin, että seuroista tulisi pysyviä sarjan hännänhuippuja. Niin on muuten Jokerit, Kärpät ja HIFK:kin, mutta ainakin teoriassa olisi varaa. Areenassa pitäisi olla se 11 000 katsojaa keskimäärin ottelussa, ja HIFK:n pitäisi todennäköisesti muuttaa Areenaan, tai rakentaa kokonaan uusi halli. Kärpillä on markkina-alueenaan ainakin periaatteessa koko Lappi ja Kainuu, mutta sinnekkin pitäisi saada se 10 000 katsojan halli. Luvut on nyt heitetty hatusta, mutta jotenkin näin sen kuvittelisi menevän.

Se, miten tämä kaikki toteutuu tai onnistuu, onkin sitten aivan eri juttu. Veikkaampa, että Suomi jää auttamatta ulos liigasta tai sitten vain 1-2 joukkuetta lähtee sinne. Suomi-kiekko on jo nimenä ällöttävä termi, sillä täällä ei ole tuotettu kuin 3 "super"tähteä NHL:ään viimeisen 16 vuoden aikana, kun esim. Ruotsista niitä tulee kymmenkunta. ja joka vuosi ruotsalaisia on ykköskierroksella varattuna vähintään 2, eka suomalainen tulee 3.-4. kierroksella. 2007 nigerialainen pelaaja varattiin ennen suomalaista. Kertoo aika hyvin sen, mitä "Suomi-kiekko" nykypäivänä on. Mut hei, voitettinhan me Ruotsi mömmömm-kisoissa 4-0, kaikki on hyvin."

Miksi vertaus juuri Ruotsiin? Koska siellä on lähes identtinen määrä pelaajia ja lähes identtiset olosuhteet. Siellä kendo on vahvasti se kakkoslaji, jalkapallo pyyhkii kendon missä tahansa mennen tullen. Silti niiden kakkoslaji on paljon tasokkaampaa ja yleisöä vetävämpää kuin täällä. Jotain todellakin tarvitsisi tehdä, että tulevaisuudessa Suomi pärjäisi jääkiekossa niinkuin se on viimeaikoina pärjännyt. Ja siihen oiva lääke on juuri liigan hajottaminen ja joukkueiden massaloikkaaminen Euroopan liigaan, jos vain mahdollista. Saas nähä miten käy, enpä nyt ihan tuohon 3 vuoteen usko.

En ole vielä tähän päivään mennessä pitänyt näitä Jokerilogon häpäiseviä runkkareita faneina, enkä pidä huomennakaan, vaikka heillä paita olisikin päällä. -samuli
 

FinGer

Suosikkijoukkue: Jokerit


VfL Bochum, FC Jokerit, SAPA
RE: SM-liigan tulevaisuus.?
07.02.2009 - 18:28:06

Näkemättä paskaa jo valmiiksi, eipä kiinnostaisi edes vähää alusta. Telkkarista saattaisin katsoa ja finaaliin ehkä jostain syystä raahautua.

Tod und Hass dem HIFK/S04/BVB
 

Epi254

Suosikkijoukkue: Jokerit


JFC Helsinki, Iron Maiden, AIK
RE: SM-liigan tulevaisuus.?
11.02.2009 - 12:33:17

Koko Euroopan laajuinen liiga olisi hyvä juttu sillä SM-liiga on menettänyt pahasti kiinnostavuuttaan ja se näkyy myös yleisömäärissä. Pelejä on liikaa ja kiinnostavia pelaajia on liian vähän.

Koska SM-liigan hajoaminen kuulostaa nyt itselleni melko kaukaiselta ajatukselta on silti ruvettava toimiin jotta liiga saisi taas vetovoimaansa takaisin.

 

FinGer

Suosikkijoukkue: Jokerit


VfL Bochum, FC Jokerit, SAPA
RE: SM-liigan tulevaisuus.?
30.04.2009 - 15:01:56

Luinko nyt ihan omiani Metrolehdestä, että viisi(?) seuraa olisi luopunut liigaosakkeistaan Elitserienissä (Mm. Djurgården) ja 10/11 kaudella olisivat perustamassa omaa liigaa tai liittymässä KHL:een tjsp.

Onko tämä nyt sitä SM-Liigankin lopun alkua?

Tod und Hass dem HIFK/S04/BVB
 

Kaapo

Suosikkijoukkue: Jokerit


S-Kiekko, BeWe, Sport, RoKi
RE: SM-liigan tulevaisuus.?
17.01.2011 - 17:17:15

Nostan tätä ylös kun juttu sopii ketjun nimeen sen enempää aikasempaa schaibelia kommentoimatta.

http://www.sm-liiga.fi/arkisto...usia-ennatyksia.html

Missä menee Sm-Liiga kun puolet top 20 kavereista on tehnyt jo piste ennätyksensä uusiksi ja parikyt pelii ois viel tätäki kautta jälellä?

Ohan tossa tietenkin nuoria jolta toi on odotettua mut onko taso laskenu oikeesti näin paljon et tää on mahdollista?

Jokerien puolesta aina vuodesta 1991!
 

Joktastic

Suosikkijoukkue: Jokerit


MANU, REAL ZARAGOZA
RE: SM-liigan tulevaisuus.?
14.01.2012 - 13:35:37

Mielestäni supistaan liikaa siitä että sm- liiga on Nhl, elitserjenin, Khl ja ehkä Sveitsin liigaa jäljessä, sm- liiga on kasvattaja sarja jossa poimitaan tähdet pois..EI! Pelillisesti sm- liiga on ehdottomasti Elitserienin tasolla ja joo jäädään kyllä Nhl ja Khl liigojen varjoon, miksi?

- Nhl ja Khl tarjoavat pelaajille enemmän rahaa ja koska pelaajat ovat myös business mielessä liikenteessä niin he tarttuvat näitten seurojen tarjouksiin välittämättä siitä millainen sarja on, turvallisuus, palkanmaksun täsmällisyys jne on (niin jokainen tavallinen uraa luova ihminen tekee). Nhl on omaa luokkansa ja se sarja on hoidettu hyvin.

Elitserien

Elitserienissä nähdään jo mihin kuoppaan seurat ovat astumassa, muutama vuosi sitten sinne lähti kaikki pelaajat jotka olivat edes yhden kauden aikana onnistuneet kohtuullisesti ja palkatkin olivat (eläkesäästö systeemin mukaanlukien) tuplat suomeen verrattuna. Nyt moni seura, hyvänä esimerkkinä Frölunda jonka toiminta vähän aikaa sitten oli laittamassa lapun luukulle, miksi? Koska ruotsissa piti saada tasokas sarja ja mielellään mahd. nopeasti ja rahaa paloi ja seurat luuli ylöisömäärien ja sponsoritulojen nousevan samaan tahtiin. Nyt kummiskin pelaaja liike on taas taantunut eikä osteta kaiken maailman ”yksi hyvä kausi sataviiskytonnia heti pelaajia” vaan panostetaan laadukkaisiin vahvistuksiin ja nuoriin.
Nimekkäitä lähtiöitä oli paljon: Hirso, Seikola, Jokela, Beech ja muutama ruotsalainen joka valitsi sm-liigan ennen Elitserien; Melin, Frenholm jne (voi olla verotuksen takia mutta silti)

KHL

Samana näen myös Khl.än tilannetta, nyt ollaan muutama vuosi hankittu pelaajia Nhl:stä, sm- liigasta, elitserienistä ja ties mistä kovalla rahalla. Khl perustuu siihen että öljyllä rikastuneet yhtiöt sijoittavat (nefki, Gasprom)valtavasti rahaa mutta joskus sekin loppuu. Esimerkkeinä tähän ovat jalkapallopuolelta esim Chelsea joka kiristää nöyrejä koko ajan eikä hanki silmittömästi pelaajia samalla ku myyvät entiset 10 miljoonan hankintoja 1 miljoonalla QPR:ään (tämä nyt oli vaan esimerkki sitten). Jos Khl ei panosta joukkueitten turvallisuuteen jatkossakaan niin raha ei enää pitkään ratkaise kun pelaajat päättävät mihin sarjaan ne siirtyvät
.
Sm- Liiga

Peli on ollu tällä kaudella tasokasta ja hyviä pelaajia on tullut ja jäänyt myös. Itse olen sitä mieltä että sm. liiga seurat ovat ymmärtäneet jatkuvuuden merkityksen sekä sen että pieni tähti voi kasvaa isoksi tähdeksi jos tekee vähän pitkäaikaisempaa työtä. Liiga seurojen talous puhuttaa paljon ja tuloksellisesti näyttää heikolta, se ei nyt ole kummiskaan koko totuus vaan osa seuroista kirjaa hallille osan ja liiga joukkueelle kaikki kulut. On vaan yksi seura joka on epävakaalla pohjalla ja se on Saipa jonka rahkeet talous puolella ei vaan riitä.
Kalpa- Kapanen, Timonen, Hall ja hyvin hoidettu organisaatioa takaa jatkuvuuden.
Kärpät- muutama vuosi tehtiin hyviä tuloksia ja puolen suomen joukkueelle riittää myös yhteistyökumppaneita mikä näkyy myös pelipaidassa.

Hifk- huippu tulos viimekaudella ja vahva organisaatio takana, ei hätää.

Jokerit- Hjallis, Säilynoja, Kekäläinen, Hartwall areena ja äärimmäisen vahva yhteistyö verkosto.

Lukko- RTK kuittaa ja kumartaa, huonosti hoidettu organisaatio vahva tausta

Tps- Koivut ja puitteet, missä yleisö

Blues- toistaiseksi Salonoja tulevaisuudessa Rovio jonka brändin tuotto riittää kattamaan kulut helposti.

Jyp- Seppänen ja kassa kunnossa myyntijen takia.

Ässät- hyvin hoidettu seura joka pystyy panostamaan tuotteeseen hullun porilais kommuunin takia .

Pelicans- Nurminen, hyvin hoidettu organisaatio.

Pikku- Hakki Jokereihin!
 

Sivut: (1) « [1] »  

 
Seuraa aihetta
Eteläpääty ry. Areenakuja 1 00240 Helsinki | Sähköposti: | Puh: 0440-999889 Takaisin - Ylös
© Eteläpääty ry. / | Sivustoa selaavat käyttäjät: 21 - Ennätys: 735 (17.07.2013, 20:51) Sivua ladattiin 0.0215s